Garanti

Garantier & reklamationer

Att byta fönster eller dörrar på sitt hus är en viktig investering. För att du som kund ska bli så nöjd som möjligt vill vi gärna vara med från början. Det finns en hel del att fundera över när man ska byta fönster eller dörrar på sitt hus. Behöver man byta samtliga fönster och dörrar eller räcker det att byta vissa? Hur används huset där fönster och dörrar ska bytas? Hur utsatt är ditt hus för väder och vind? Behövs solskydd eller extra ljudisolering? Diskutera gärna olika lösningar med oss på ett tidigt stadium så hjälper vi dig att finna en lösning som passar just dig och din bostad.

Garanti gällande montering

Vi erbjuder garantier på installation och montering utförda av montörer från Vackra Fönster Sverige AB.
Vi garanterar att monteringen sker fackmannamässigt och enligt de krav som finns från oss och tillverkaren.
En korrekt utförd montering skyddar din fastighet och är en trygghet till dig som kund. Om ni anlitar extern part eller väljer att montera fönster själva så var noggrann att montering sker enligt de anvisningar som gäller för respektive tillverkare/märke.

Livslängd på fönster

Vi tycker att det är viktigt att vara tydlig att man som konsument skall skilja på garanti och livslängden på ett fönster. Garantin på våra produkter varierar beroende på tillverkare men om man bara ser till den livslängd som ett normal fönster brukar ha så är det cirka +25 år oavsett märke och under förutsättning att fönstret är korrekt monterat, att det är normalt slitage och att rekommenderad underhållningsplan följs.

Pvc och komposit

Våra PVC produkter är så gott som underhållsfria, detta innebär att för er som kund att det oftast räcker att tvätta pvc-partiet med miljövänlig tvättsåpa anpassat för plast/komposit/pvc och kan göra detta enligt en egen underhållsplan. Under förutsättning att fönstret används normalt så är livslängden på ett pvc fönster väldigt lång. Garanti från fabrik är minst 10 år på profil och 30 år på färg.

Aluminium

Aluminium har en lång hållbarhet och under förutsättning att det är normal slitage på de aluminiumprodukter vi säljer så är garanti på minst 10 år. Våra aluminiumfönster består av hållbara material som kommer att sitta länge. Viktigt att poängtera att aluminium inte rostar samt håller tätt. Garanti på 2-5 år gällande beslag.

Trä

Trä är ett mer känsligt material som kräver en underhållsplan av fastighetsägaren. Ett fönster skall regelbundet målas på utsidan och det är viktigt att man använder rätt typ av träfärg. Här är det helt upp till dig som fastighetsägare att se till så att den rekommenderade underhållsplanen efterlevs. 5 års garanti under förutsättning att underhållsplan från fabrik följs.
Garanti varierar beroende på tillverkare.

Aluminium-trä fönster kombination

10 års garanti på samtliga alu-trä kombinationer under förutsättning att underhållsplan följs för aluminium trä kombination samt att det är normalt slitage.

Kontroll & leverans

Det är kunds ansvar att behörig mottagare finns vid angiven leveransadress. Detta för att kunna kvittera godset samt kontrollera produkt. Vid leverans besiktigas gods utvändigt för kontroll av ev. transportskador av mottagare. Godset skall hanteras varsamt.

Vid eventuell transportskada

Foto-dokumentera gods samt anmäl till chaufför vid mottagande.
OBS. Notering på fraktdokument skall göras av chaufför som överlämnas till mottagare.

Transportskada skall anmälas inom 4 dagar för att vara giltig.

Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor.
Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor.
Kontrollera emballaget efter onormala skador.

VIKTIGT

Kontrollera ert gods vid leverans och avsyna godset innan ni signerar.
Signeringen innebär bland annat att risken för varan går över till dig som köpare.